יום שלישי, 27 בספטמבר 2011

מרק דלעת




 



מצרכים
2 תפוחי אדמה
500 גרם דלעת
3 כפות סולת
1 גבעול כרפס
1/2 כף מלח
קורט אגוז מוסקט
1/2 כף מרק עוף
1 גבעול קינמון
7 כוסות מים

אופן ההכנה
בסיר ממלאים מים ומניחים על האש
קולפים את הדלעת ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר המים
קוצצים את הכרפס מוסיפים לסיר ומבשלים 15 דקותמוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים עוד 20 דקותמערבבים מידי פעם בכדי לא ליצור גושים מהסולת

מסירים מהאש
מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים את המרק עד לקבלת מחית



בתאבון









טבחה בקרעה

מצרכים
1 בצל גדול קצוץ
1 ק"ג דלעת
1-1/2 כף רסק עגבניות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
מלח
חלקי עוף או בשר בקר
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד שיקבל צבע שקוף, מוסיפים את העוף ומטגנים משני הצדדים.
מוסיפים את הפפריקה ,רסק העגבניות והמלח .ומים עד לכיסוי העוף.
מקלפים את הדלעת חותכים לקוביות  של 3 ס"מ מניחים מעל העוף.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה-.יש המוסיפים חומוס גרגירים קלוף.

מטבוחה


מצרכים
2 קופסאות גדולות עגבניות מרוסקות

 5
פלפלים גמבה אדומה  קלויים קלופים
2 פלפל חריף ירוק קלויים קלופים
1 ראש שום
1 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה

אופן הכנה
:
את העגבניות שופכים לסיר חותכים את בשום ומוסיפים לעגבניות.
חותכים את הפלפלים החריפים הקלויים לרצועות קטנות.
את הפלפל האדום לחתוך לקוביות קטנות.להוסיף לעגבניות.
מוסיפים את המלח והסוכר(הסוכר בכדי לשבור את טעם הקופסת שימורים לאיזון החומציות
מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת את המטבוחה עושים כמו ריבה
להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת, מטבוחה עושים כמו ריבה
אחרי הרתיחה מנמיכים את הלהבה ,לא מכסים את הסיר 20 דקות ומידי פעם בוחשים,
בקערה מערבבים את השמן והפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה.
נוצר שמן אדום מוסיפים למטבוחה ולהמשיך לבשל עד לבשלת מטבוחה כמו ריבה..

טיפ
הסוד של מטבוחה טובה הוא בישול איטי,  מבשלים כמו ריבה.  הסוד הוא בשמן האדום שמלבד זה
שהוא נותן צבע מדהים למטבוחה
הוא בעצם משמר את המטבוחה להמון זמן,לא לוותר על קליית הפלפלים הוא יצר טעם
שונה מהטיגון.. הכלי זכוכית תורם לאריכות חיים וטריות,
 כי זכוכית מתקררת מאד במקרר, וכך המטבוחה מקוררת אקסטרה. חשוב לבשל לאט והרבה . לא לחרוך. אפשר להשתמש בדסקית למניעת חריכה.
כשמגישים מהכלי המרכזי, מעבירים לכלי קטן יותר,ומשתדלים להגיש  בלי השמן. השמן יישאר לכיסוי המטבוחה מלמעלה.
כשמכינים שקשוקה, לוקחים את המטבוחה יחד עם השמן , מחממים משטחים את המטבוחה על המחבת,יוצרים חללים לביצה, שוברים ביצה למעלה, בכמה מקומות, מכסים. והנה שקשוקה.

מתכון נוסף למטבוחה

מצרכים
10 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים קטנים.
2 פלפלים אדום מתוק חתוך  לריבועים.
1 פלפל חריף חתוך לריבועים
כפית פפריקה
5-6 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן
מלח לפי הטעם


אופן ההכנה
מאדים בסיר על אש בינונית את העגבניות
והפלפלים- כחצי שעה.מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים.
ללא השמן.
מערבבים ומאדים עוד כרבע שעה עד שבסיר כמעט ולא נשארים נוזלים..
בשלב הסופי- מוסיפים את השמן ומערבבים
לעוד 10 דקות.
בתאבון

חציל מטוגן בתחמיץ

מצרכים
2 חצילים
1 גמבה אדומה
2 מלפפונים במלח
1/2 חבילת שמיר
1 בצל גדול
1/2 כוס לימון סחוט
2 כפות שמן
אופן ההכנה
פורסים את החצילים לרוחב ממליחים מניחים בצד כחצי שעה.
מנגבים מהמלח ומטגנים עד לקבלת צבע חום .
קוצצים לקוביות קטנות את הגמבה, המלפפון ,הבצל ,והשמיר.
בקערה מערבבים את הלימון השמן והמלח.
מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים היטב .
מסדרים את החצילים בקופסה שטוחה ומעל יוצקים את הירקות הקציצים.
הסלט טעים יותר יום אחרי.
בתאבון

בשר ראש

מצרכים
1 ק"ג בשר ראש
1 כף פפריקה מתוקה
1 ראש שום קלוף
10 גבעולי כוסברה קצוצה
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים לילה
1/4 כוס שמן
מלח
אופן ההכנה
מרתיחים את בשר הראש כ- 40 דקות, מסננים מהמים וחותכים לקוביות גדולות.
בסיר מבשלים את גרגירי החומוס הפפריקה והשום עם כוס מים.
מוסיפים את בשר הראש הכוסברה והמלח מבשלים עד לריכוך החומוס.
טיפ
אפשר להרתיח את הבשר מראש ולהקפיא להוציא לפי הצורך.

בסטליאן מהמטבח הטריפוליטאי

עוגת טורט שזכורה  לי בבריתות , חתונות  הציפוי הלבן ופסי השוקולד מעל.
אי אפשר לשכוח זה  זכור ילדות עם טעם בפה.
מצרכים לטורט
1 כוס קמח
6 ביצים
1 כוסות סוכר
1/2תפוזים מגרדים את קליפתם
1 כף שמן
1 אבקת אפיה


מצרכים לציפוי  העוגה
200 אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
4-5 כפות מים רותחים

אופן ההכנה הטורט
 מפרידים את החלבונים והחלמונים. מקציפים את החלבונים במהירות איטית,
מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
 נפרדת מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר לקבלת קצפת בהירה, מוסיפים את גרידת התפוז.
מוסיפים את השמן תוך בחישה מוסיפים את הקמח אבקת אפיה,
מוסיפים בהדרגה את  תערובת החלבונים  בתנועות קיפול עד לקבלת בצק אחיד .

משמנים תבנית אפיה ,מחממים את התנור לחום 160,אופים עד לקבלת צבע זהב בהיר .
מקררים את העוגה ומורחים מעל את זיגוג אבקת הסוכר
אופן הכנת הציפוי
בקערה טורפים את האבקת סוכר מיץ הלימון והמים לבלילה בהירה.
מצפים את העוגה בציפוי הסוכר אפשר לפזר מעל שקדים גרוסי

מחשה ממולאים


מצרכים למילוי
250 גרם הודו טחון
1 כוס אורז
4 גבעולי כרפס רק העלי קצוצים
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית מלח
ירקות למילו
4 סלק אדום
2 בצלים מופרדים
4עלי מונגול בלי הגבעול הלבן
לרוטב
2 לימונים סחוטים
1/3 כף מלח
1 גבעול כרפס קצוץ
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה.
מקלפים את הסלק ומרוקנים באמצע ,את התוכן הסלק משאירים לרוטב.
מפרידם את הבצל לעלים  ,לעלי המנגול  מורידים ת החלק הלבן הרחב,
ממלאים את הסלק האדום את הבצל ,ועלי המנגול מכפלים ומגלגלים את
מסדרים בסיר את שארית הירקות והממולאים מעל
מוסיפם את כל מצרכי הרוטב לסיר ומים עד שעובר את כל הירקות מכסים מנמיכים ומבשלים כשעה.

מקלובה


מצרכים
1 ק"ג אורז פרסי
3 תפוחי אדמה
2 בצלים גדולים מטוגנים
2 חזה עוף חתוכים לקוביות
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שקדים
2 מקלות קינמון
 6 נעצי ציפורן
1/2כף קינמון
1/4 כף כורכום
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות עבות ,מסדרים את תפוחי האדמה
בתחתית הסיר בשכבה אחידה שופכים את השמן.
מטגנים את חזה העוף עד לקבלת צבע לבן,מוסיפים את השקדים ומטגנים מעט.
מורידים מהאש ומתחילים לסדר את הסיר.
בקערה מערבבים את האורז הקינמון ,מלח,מרק עוף,כורכום והציפורן.
מסדרים  מעל תפוחי האדמה חצי מכמות האורז.
מעל מפזרים את הצימוקים שכבה נוספת צימוקים ומעל את חזה העוף המטוגן.
מוסיפים את יתר האורז .מוסיפים מים בגובה פעם וחצי מהאורז.
מביאים לידי רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות .
מניחים מגש והופכים את הסיר מנענעים מעט  מחכים מספר דקות ומרימים בזהירות

יום רביעי, 7 בספטמבר 2011

קונפיטורה שזיפים

מתכון פשוט וקל להכנה ,צריך רק סבלנות .

מצרכים
500 שזיפים אדום
500 גרם סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
חוצים את השזיפים לחצי ,מוציאים את החרצנים ומניחים בסיר.
יוצרים את הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
או עד לקבלת מרמלאדה.,לא להשאיר  נוזלים בכלל.

שיפודי חזה עוף וטחול עוף

מתכון מדהים מרשים וקל הכנה

מצרכים
 1 חזה עוף שלם
100 גרם טחול עוף
שיפודי עץ קטנים
מלח גס
פלפל שחור גס
שמן זית
אופן ההכנה
פורסים את חזה העוף לארבע פרוסות דקות .
מניחים את הטחול בקצה החזה עוף ,ומגלגלים את חזה העוף על הטחול

נועצים את השיפודים במרחק של 2 סנטימטר בקצה הרול כך שהחזה סגור ולא יפתח.

מורחים מעל שמן זית,פלפל שחור גרוס,מלח גס.
מניחים בתבנית אפיה ,יחד עם עגבניות שרי.
עוטפים בנייר אלומיניום אופים 15 דקות מסירים את נייר האלומיניום
 ואופים עוד 5 דקות.
פורסים בין שיפוד לשיפוד באמצע .ומניחים על פירה או רוטב בברביקיו.
בתאבון

ממרח זיתים


מצרכים
500 גרם זיתים ללא חרצנים
4 שיני שום
2 גבעול בזיליקום
1/4 כפית כמון
פלפל לבן
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים יחד.
עד לקבלת מחית אחידה .

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons